Hur gör jag?

Här kan du läsa några av de vanligaste frågorna. 
Om detta inte löser dina funderingar så skall du inte tveka att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna!


1. Hur köper jag bilder? Får jag använda bilderna som jag vill?

Enstaka Fria bilder
Bilden blir din och du kan använda den när du vill, hur många gånger som helst, (Royaltyfri-RF).
En del bilder får endast användas redaktionellt, d.v.s. inte i reklamsammanhang. Det står tydligt vid bildens informationssida vilka bilder som det gäller.

Abonnemang
Du betalar endast en årsavgift och får därefter ladda ner och använda obegränsat med bilder under det året. Om du sedan väljer att avbryta abonnemanget upphör rätten till bildanvändandet och lagrade bilder skall då raderas.

2. Hur mycket kostar bilderna?
På vår hemsidas förstasida hittar du prisuppgifter under länken "priser" till vänster på sidan.

3. Är bilden min när jag har köpt den?
Nej, upphovsmannen/fotografen äger bilden enligt upphovsrättslagen. När Årsabonnemanget  har upphört ska bilden raderas från lagringsmedia. Endast när enstaka bilder har köpts kan du fritt använda bilden om och om igen.

4. Kan jag välja att köpa bilder i olika storlekar?
Ja, vi säljer våra bilder i två storlekar. En mindre, för webbpublicering 1200 px och en högupplöst variant som alltid är minst A4 storlek och oftast betydligt större. Storleken står på bildens informationssida.

5. Hur loggar jag in på medlemskontot?
Är du medlem så har du fått användarnamn och lösenord. Du hittar medlemsinloggningen i menyraden längst upp under fliken "logga in. Har du tappat bort inloggningsuppgifterna så är det bara att kontakta oss så hör vi av oss till dig.

6. Kan jag ladda ner högupplösta bilder?
Ja, om du har ett årsabonnemang så kan du när som helst ladda ner och använda våra bilder. Är du inte medlem kan du enkelt ladda ner enstaka bilder vid respektive bild. Du klickar på knappen "köp/ladda ner". Där får du vidare instruktioner om hur du går till väga. Vi använder oss av direktbetalningssystemet PayPal.

7. Bör jag skriva något intill bilden vid publicering?
Ja, när bilden används ska du ange ”foto: www.smalandsbilder.se” i nära anslutning till bilden. Undantag kan göras då det av estetiska skäl inte är lämpligt att ha med namnet. Men oftast finns det en annan plats där bildbyline kan finnas med.

8. Hur kan jag visa bilder jag valt ut för en annan person?
Vid varje bild finns en symbol illustrerat som ett kuvert. Klicka på "kuvertet" och följ anvisningar för att dela länk till bilden.